PVA Meesterstuk

Allereerst ga ik proberen om het ontwerp in IronCAD te tekenen zodat ik het in Alphacam kan importeren om één voor één blokken van multiplex te frezen op de CNC die ieder een ander stukje van de bocht van de stoel bevatten zodat ze samen de hele mal vormen waar het touw dat de stoel wordt kan worden ingelegd. vervolgens wil ik eerst de mal voor he lamineren van de zitting tekenen en frezen zodat ik niet al met een stoel zit die eigenlijk nog een tijdje ruimte in beslag neemt voordat er verder aan wordt gewerkt.

Na het lamineren van de zitting wil ik kijken of ik zelf (door een lesje stofferen) of door iemand anders de zitting kan laten stofferen met leer. Als dat gelukt is ga ik van het touw met een tussensplits (een knoop om touw aan elkaar te maken) een cirkel maken zodat ik de cirkel van touw in een bad epoxy kan leggen en vervolgens in de mal kan leggen en uit laken drogen.

Als de stoel helemaal droog is (écht helemaal) haal ik hem uit zijn mal en maak ik de zitting en de rugleuning er op. als dat gelukt is, is de stoel eigenlijk klaar.

Als ik klaar ben met de stoel en nog genoeg tijd over heb kan ik meer stoelen maken met de zelfde mal of een nieuwe mal maken voor een voetenbankje. Als ik rond de 6 stoelen kan maken en dan nog tijd over heb maak ik er nog een eettafel bij die bestaat uit twee delen touw en een blad van gevlochten fineer.

 

 

Schetsen