Reproductie Metis Desk

In het derde jaar van het hout- en meubileringscollege kregen we de opdracht om in tweetallen een reproductie te maken van een bestaand meubel, mijn partner en ik zochten op Pinterest naar een meubel waar we allebei een goed gevoel hadden om dat meubel te maken. Uiteindelijk is hier het Metis Desk gevonden. De ontwerper van het bureau had werktekeningen op zijn site gezet dus daarmee konden we al een eind opschieten.

Bij het maken van het bureau hadden we al snel in de gaten dat het niet zo makkelijk is, het maken van zo’n bureau. We ontdekten dat de poten van het bureau maken lastiger was dan het in eerste instantie leek, de hoek in de bovenkant van de poten was bijvoorbeeld net iets te klein voor de stationairfrees waardoor de poten ook snel verbranden door de wrijving van de frees.

Halverwege het maken van het bureau haakte mijn partner af omdat hij tijdelijk met de opleiding stopte vanwege een rugby training in Afrika. Ik vond het aan de ene kant wel fijn omdat je dan meer je eigen keuzes kan maken maar aan het eind van het project merkte ik dat ik tijd te kort kwam en dat dat verholpen had kunnen worden met een partner zodat je tegelijk aan een ander onderdeel kan werken.

Zelf vind ik dat er een paar foutjes in het bureau zitten zoals een paar kleine kiertjes maak het eindresultaat mag er zijn!